Caganers a Banyoles

Com us comentàvem fa uns dies, aquest any l’Associació Amics del Caganer exposa en el Museu Darder de Banyoles. Hi trobareu una mostra amb més de 500 caganers de tota mida, materials i procedències. Aquesta col·lecció ha estat cedida per Xabier Añoveros, per en Rafael Mitjà i també amb peces del fons de la pròpia associació.

Enguany altres amics i socis també ens acompanyen. Així que si aneu a Banyoles també cal veure els exemplar de la família Pla al mateix museu Darder, la col·leció particular de la família Figueres a l’aparador de Novetats (carrer Mercadal, núm.8).

Per últim, a la Galeria d’art “Eat Art” de la Fundació Lluís Coromina, la Laura Cendrós i en Jordi Llorach han omplert aparadors i prestatges amb una selecció de magnífics exemplars.

L’escultura de Lluís Vilà titulada El català universal -el caganer de can japet es pot veure ja en una de les vitrines de “Eat Art”: “L’escultura, fa referència al forn de pa de Banyoles amb qui col·laborava Lluís Vilà, que durant tota la seva trajectòria va relacionar els termes art i alimentació; fruit d’això va sorgir el nom de l’espai “Eat Art”, una corrent sorgida als anys 70 en el món de l’art. L’objecte en ell mateix representa un caganer, típic de la tradició pessebrística catalana, que acaba fer una tifa en forma d’ensaïmada. En una irònica metàfora sobre “som el que caguem o caguem el que som””

Doncs ja ho sabeu … tots a Banyoles !!

Aquesta entrada s'ha publicat en Associació, Caganer, Exposició, Notícies i novetats i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.