Pessebres… i caganers de sorra

Pessebre de sorra (La Pineda, 2009- © Mario Hernández i Núria Vallverdú)

Segur que molts dels nostres amics, socis, seguidors i col·leccionistes tenen exemplars de caganers de fang, ceràmica, plàstic, resina, plastilina o paper però segur que cap d’ells disposa d’un caganer de sorra per exposar en una vitrina o amagar al pessebre.

Diversos escultors procedents d’arreu del món són els encarregats, cada desembre, de realitzar aquesta curiosa obra escultòrica a la platja de La Pineda, a Vila-seca. És una iniciativa que va començar l’any 2000 de la mà de l’arquitecta catalana Núria Vallverdú i que ha tingut un èxit rotund tant per la seva qualitat artística i tècnica com per la seva originalitat.

Aquestes espectaculars construccions de sorra es poden contemplar des de principis de desembre fins després de reis. Amb uns 20.000 visitant anuals, aquest esdeveniment es va consolidant, any rere any, com un dels atractius més destacats de la Costa Daurada a l’hivern.

Caganer de sorra en construcció (La Pineda, 2010-© Mario Hernández i Núria Vallverdú)

El nen Jesús, la verge i Sant Josep, els reis d’orient, àngels, pastors, camells i caganers de sorra… tots ells tan màgics com efímers.

Per als qui us els heu perdut i voleu saber com han estat fins ara us recomanem el llibre “Pessebres de sorra a la Pineda” de Núria Vallverdú i Mario Hernández, on s’immortalitzen les 11 primeres edicions amb un recull de més de 200 fotos en color. Clica aquí per veure’n un tastet.

Caganer de sorra (La Pineda, 2009 – © Mario Hernández i Núria Vallverdú)

Si el voleu comprar poseu-vos en contacte amb nosaltres o amb la mateixa Núria Vallverdú a través del correu nuriavallvil@hotmail.com

Més informació a les següents adreces:

http://lapinedaplatja.info/pessebre-sorra.php

http://aren-art.blogspot.com.es/

Gràcies a la Núria Vallverdú per la seva autorització a publicar aquestes esplèndides fotografies.

Aquesta entrada s'ha publicat en Caganer, Notícies i novetats, Pessebres i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.