Primera tesi sobre el Caganer publicada en català!

El Caganer, Anatomia folklòrica d'una figura del pesebre catalàBon dia amics i amigues

Amb motiu del 25è aniversari de l’Associació, hem decidit presentar, en edició bilingüe alemany-català, la primera tesi dedicada al caganer.

La seva autora, la nostra estimada Linda Wormsbecher, va néixer al 1980. Va estudiar la carrera d´Etnologia Europea i Llengua i Literatura espanyola i anglesa a la Westfälische Universität Münster, Alemania. Durant un any d´estudi a Barcelona (Universitat Pompeu Fabra), va trobar els temes centrals per el seu treball de llicenciatura: la festa de Nadal catalana, la cultura popular, el pessebre i el caganer. El treball final, presentat en 2008, és un estudi empíric etnològic sobre la figura més popular del pessebre català.

Feia doncs ja alguns anys que l’Associació buscava la manera de poder posar a l’abast de tothom aquest interessant treball, que finalment hem pogut publicar i promocionar en el marc de la celebració del nostre 25è aniversari.

Durant el passat sopar de Nadal (10 de desembre), el llibre es va posar a la venta amb gran èxit. Des de la distància, la Linda ens va enviar aquestes paraules per ser llegides a tots els assistents:

Estimats Amics i Amigues del Caganer,
com no puc estar amb vosaltres aquest sopar de Nadal, amb aquestes paraules vull felicitar-vos per l´aniversari de l´Associació. Igualment, us vull agrair la vostra tasca quant a la publicació de la meva tesina. Aquesta publicació es un gran honor per a mi, i estic, com sempre he estat, molt impressionada amb el treball que esteu fent dins de l´Associació. Un treball que testifica una dedicació molt forta per el caganer i per la cultura popular. Especialment, es una gran alegria i orgull per a mi que el text es publiqui en una traducció catalana que segueix impressionant-me. A causa d´aquesta traducció sensible, la versió catalana és més bonica que el text original. Aquesta tesina va néixer gràcies a la vostra ajuda, els vostres comentaris, avisos, histories, publicacions, idees. Sense vosaltres, el text no hauria estat possible. I, gràcies a vosaltres, la recerca per aquesta tesina va ser una experiència plena d´humor i de vistes inestimables a la cultura catalana. Son experiències que queden per la vida. Moltíssimes gràcies i felicitacions cordials pel 25è aniversari. Bon profit i que la feina del caganer sigui profitosa pel un quart de segle més!

Amb afecte, Linda

En breu informarem de on i com es podrà adquirir aquesta publicació. Seguiu atents a la nostra web…

Aquesta entrada s'ha publicat en Associació, Caganer, Notícies i novetats i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.