#SomCaganers. Una campanya entranyable

Des de l’Associació Amics del Caganer donem suport a la campanya #SomCaganers organitzada per ACO-Oncolliga, ACCU Catalunya i ASIA. Aquest es el seu comunicat:

“Per a molta gent el caganer és una figura entranyable… per nosaltres encara ho és més”, aprofitant que s’acosta Nadal, hem creat la campanya #SomCaganers

L’Associació Catalana d’Ostomitzats (ACO-Oncolliga), l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) i l’Associació per la Incontinència Anal (ASIA), adherides al Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, agrupem persones que  tenen incontinència. Aquesta situació pot ser deguda a malaltia inflamatòria intestinal, conseqüència d’un càncer colorectal o per altres causes i s’hi pot trobar qualsevol persona sense diferencia d’edat ni sexe, així hi ha nens, joves, adults i gent gran que es veuen afectats.

Existeix un gran desconeixement per part de la societat sobre aquestes malalties, persisteix cert tabú en parlar-ne i tot això comporta un estigma sobre les persones afectades. Ens trobem doncs que hi ha persones que amaguen la seva malaltia o condició, s’aïllen socialment, la seva qualitat de vida es veu alterada i poden arribar a patir depressions.

L’objectiu de les nostres associacions, apart de donar suport a les persones afectades, és sensibilitzar a la societat i sobretot donar a conèixer que malgrat patir aquestes patologies es pot gaudir de la vida.

Fes-ho córrer!

Aquesta entrada s'ha publicat en Mitjans de comunicació, Notícies i novetats, Social i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.