El Caganer de la Dolça Catalunya

Franc AleuUn dia, no sabem ben be quin… algú va somiar en vendre tifes de xocolata i convertir-les en el souvenir imprescindible per a tots aquells forans que vinguessin a descobrir el nostre país i les nostres tradicions… i no només ho va somiar sinó que ho va fer realitat.

A l’antic Espai Liceu, des de fa un any hi trobem l’Òpera Samfaina. Una aposta esbojarrada, singular, irreverent i que a ningú deixa indiferent. Gastronomia, productes de la terra, tradicions i un sense fi d’estímuls per tots els sentits.

A mesura que ens hi endinsem, després de navegar per la Mediterrània, de passejar pel jardí de les Hespèrides i de conversar amb un Sant Jordi i un drac d’on floreixen llonganisses en comptes de roses, arribem a la Capella de la Festa Major on hi trobem un formós Caganer.

A diferència del del pessebre (tímid i discret), aquest no està gens amagat, tot al contrari. Les mirades atentes dels capgrossos de la sala el converteixen en l’estrella. Un caganer viu, que interacciona amb els nouvinguts. Un caganer de rialla ampla i de dolces digestions que ens obsequia amb tifes de xocolata amb segell Jordi Roca.

Per a en Franc Aleu, visionari, ideòleg i creador d’aquest indret màgic, el caganer és el retrat del català en totes les seves dimensions, virtuts i defectes.

No us podeu perdre la visita, us sorprendrà, us encantarà i per uns instants creureu que heu tastat el fruit de l’eterna joventut mentre Zeus us fa l’ullet.

Que vagi de gust i bona tifa!

Aquesta entrada s'ha publicat en Caganer, Gastronomia, Social i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.