Història de l’associació

L’Associació Amics del Caganer es va fundar el Nadal de 1990 amb la voluntat d’aplegar persones interessades en la figura més emblemàtica del pessebre català, el caganer, i alhora potenciar activitats encaminades a donar-lo a conèixer.

Són nombroses les activitats que des d’aquella data ha desenvolupat l’associació per mirar d’aconseguir l’objectiu fundacional.

Així, des del desembre de 1992 publica un butlletí amb caràcter semestral, El caganòfil, on es dóna notícia de les novetats caganeres fetes pels artesans i venudes a les fires de Nadal, com també d’estudis sobre la figura del caganer, i notícies relacionades amb el seu entorn.

És per les festes de Nadal, amb tot, quan l’associació desenvolupa més activitat, entre les quals hi ha les exposicions exclusivament de figures de caganers que es fan a tot el país amb gran èxit d’assistència.

També és per Nadal quan l’entitat organitza el sopar anual de socis, durant el qual s’atorga el premi Caganer de l’Any a la persona pública que més s’ha distingit, l’any anterior, per la vinculació, la difusió o l’ús de la figura del caganer en qualsevol activitat, especialment artística.

Els comentaris estan tancats.