Actualitzada el 7 de març de 2011

 

 

NOVETATS

Març 2011

Sopar de Nadal 2010: “CAGANER DE L’ANY 2010”

El dimecres 15 de Desembre vam celebrar el sopar de Nadal del 2010 dins el 20è aniversari d’Amics del Caganer al Col.legi de Metges a Barcelona. El guardó de Caganer de l’any 2010 va ser otorgat a Albert Pla que l’agraí cantant els temes “Marcelino arroyo del chaco” i “Hi ha d’haver un caganer” cantada conjuntament amb Quimi Portet i tots els assistents, com a cor de la tornada.

Un gran sopar amb gran assistència de socis, familiars i amics, quasi una setantena!!!!

Durant el sopar es van repartir les postals nº 20 i 28 que passen a augmentar la sèrie, que ja comença a tenir gruix.


Activitats - Nadal 2010

També, entre les diferents activitats Nadalenques, destaquem l’exposició “La figura del Caganer”. Al Centre d’Artesania de Catalunya es celebrà aquesta exposició que fou visitada per més de 10.000 persones. La selecció i disposició de les figures destacava en els amplis espais de l’exposició. Com activitats paral·leles, van tenir lloc una conferència a càrrec de Jordi Arruga sobre “El caganer, la figura més popular del pessebre català” i una taula rodona amb el tema “Present i futur del caganer”, coordinada per Amics del Caganer.

 

Un caganer mecànic

Aquest caganer fou presentat al sopar de Nadal al Col.legi de Metges pel seu autor, i soci d’Amics del Caganer, en Fermí Tarrés, que obsequià amb un exemplar  a cada assistent.

El caganer Guiness del Maremagnum ja té familia

El caganer gegant instal.lat al Maremagnum durant la darrera campanya nadalenca ha estat traslladat a Linyola on l’Associació del Pessebre Vivent l’ha rebut amb la intenció de convertir-lo en distintiu del poble.

http://www.vilaweb.cat/noticia/3852515/20110223/linyola-compta-caganer-record-guinnes.html

 

 

Un caganer "fotomatón"

La dibuixant Pilarin Bayés dibuixà un decorat per una empresa de Vic on podia fer-se fotografies amb el personatge més important del pessebre, el caganer. Aquesta activitat va funcionar amb molt èxit durant el temps de Nadal. Cliqueu a la foto per fer-al mes gran!!

 

 

 

 

 

El caganer d’Arguiñano

El popular cuiner Karlos Arguiñano va introduir en el seu programa de TV el regal que va rebre del seu caganer personalitzat d’uns amics de Centelles. La noticia comptà amb l’amplificació que suposà el medi televisió i l’eco en el diari a través de l’article publicat per Ferran Monegal que ha convertit el caganer com objecte fetitxe de felicitat i com a icona de la sort.

Veieu aquí l'article d'en Monegal, i un fragment del video.

http://www.elperiodico.com/es/noticias/tele/20110105/arguinano-caganer-feliz/650906.shtml

El video sencer el podeu trobar a la web dels nostres amics de Caldes:

http://terrisseriadecaldes.blogspot.com/2011/01/karlos-arguinano-i-el-seu-caganer.html

En Karlos Arguiñano ensenyà igualment fotos del pessebre de caganers fet pel nostre soci en Jaume Prat.