Sopar de Nadal 2021 i lliurament del guardó “Caganer de l’any 2021”

Feliços ens vàrem acomiadar, i contents ens retrobarem en el sopar de Nadal 2021 el proper dijous 16 de desembre.
Després de les trobades exitoses via zoom i les mostres de llepolies vàries fetes pels nostres consocis per a major enveja dels menys destres en les arts culinàries, ara en podrem compartir d’igual d’excel·lents en motiu del lliurament del guardó al Caganer de l’any. I aprofitarem l’avinentesa per donar-vos els dos caganers de les edicions passades, que pel confinament, no s’havien pogut repartir, al igual que el número 59 del Caganòfil.
Per als qui no vàreu poder estar a la darrera Assemblea de socis, dir-vos que els que varen votar, tingueren el gran encert d’escollir com a Caganer de l’Any 2021, a en Marcel Gasull del Morro Fi per la difusió que ha fet de la figura del Caganer a través de les ampolles de vermut de Nadal d’edició limitada.

Per motius que a ningú se’ls escapen, tingueu preparat el certificat de vacunació o PCR corresponent per a que tots puguem sentir-nos segurs.
El sopar tindrà lloc a l’hotel Yurbban Passage Hotel & Spa (Carrer de Trafalgar, 26, 08003 Barcelona) el dijous 16 de desembre a 2/4 de 9 del vespre.
Totes els que tingueu intenció d’assistir-hi haureu de confirmar-ho fent una transferència bancària de 40 € per comensal en el compte de l’Associació d’Amics del Caganer del Banc de Sabadell amb IBAN ES3900810053570001872788. Teniu temps fins el dia 10 de desembre. És molt important que en el concepte de la transferència indiqueu el nom i cognoms de les persones que desitgeu venir al sopar.
Agrairem que aquells de vosaltres amb intoleràncies o necessitats alimentàries especials ens ho feu saber enviant-nos un correu electrònic a info@amicsdelcaganer.cat, per així poder adaptar adequadament el menú en cada cas, no fos que acabéssiu la vetllada amb diarrees generoses, d’aquelles que no alegren pas al dia a ningú.

Esperem la vostra assistència en aquesta trobada tan especial!

Publicat dins de Activitats, Notícies i novetats | Etiquetat com a , | Comentaris tancats a Sopar de Nadal 2021 i lliurament del guardó “Caganer de l’any 2021”

Sopar de Nadal 2020 i lliurament del guardó “Caganer de l’any 2020”

El 15 de Desembre de 2020 es va celebrar El Sopar de Nadal de l’Associació Amics del Caganer.

El format virtual de l’acte “Zoom, fum, fum” ens va permetre comptar amb l’assistència dels nostres socis americans, la Cindy  des de Detroit i amb en Richard i la Laura des d’Oregon.  Unes quantes barretines, molts somriures i llargs aplaudiments.

Els socis van compartir els menús amb tocs escatològics, vídeos, poemes i bons desitjos nadalencs amb grans dosis de bon humor.

El Doctor Xavier Aldeguer va rebre el guardó de Caganer de l’Any 2020 i ens va regalar una classe magistral de ciència, medicina i vida. Volem felicitar i agrair-li la tasca de promoció i difusió de la figura més popular del pessebre català.

Per últim, també vam podem gaudir de la intervenció de Caganer de l’any “sortint”, el periodista Quico Sallés, qui va ens va contagiar amb la seva energia i optimisme.  

Salut, alegria, bon humor i VISCA el CAGANER!

Publicat dins de Activitats, Associació | Etiquetat com a , , | Comentaris tancats a Sopar de Nadal 2020 i lliurament del guardó “Caganer de l’any 2020”

Malgrat la pandèmia, resistim…Exposició 2020 a Barra Llibre

Malgrat la pandèmia, resistim…. En uns temps plens de limitacions de tota mena, restriccions de mobilitat, d’horari, d’aforament, d’activitats…. hem aconseguit mantenir viva una de les nostres principals tasques de divulgació de la figura del caganer.

Enguany, estem molt contents d’exposar algunes de les peces dels nostres socis a la Llibreria Barra Llibre (c/Riego 13, baixos – plaça d’Osca, al barri de Sants-Hostafrancs de Barcelona). Una bona iniciativa per promoure la cultura i el comerç local i de proximitat. L’exposició romandrà oberta fins passades les Festes Nadalenques. Els horaris de la llibreria son: de dilluns a divendres de 16h a 21h i dissabtes de 12h a 21h.

Tot i ser una mostra reduïda de Caganers, us animem a tots a visitar-la, i, si s’escau, a comprar una bona lectura,  deixant-vos aconsellar pels apassionats llibreters de la Barra Llibre.

Publicat dins de Activitats, Associació, Exposició | Etiquetat com a , | Comentaris tancats a Malgrat la pandèmia, resistim…Exposició 2020 a Barra Llibre

Assemblea estiu 2020

En aquest estrany any 2020, l’Assemblea d’estiu es va haver de realitzar de manera virtual. Així doncs, el passat dia 1 de juliol, a les 19h, els Amics i Amigues es van connectar per videoconferència i es va celebrar la reunió prevista, d’acord amb el següent ordre del dia:

1- Aprovació de l’Acta de la reunió anterior 2019 i de la Memòria d’activitats de l’any 2019 que s’havien enviat prèviament

2- LECTURA i aprovació de l’Estat de comptes

3- LECTURA de l’Informe del president

4- Proposta i elecció de “Caganer de l’Any”

El nostre Amic i Caganer de l’Any 2018 Ferran Martí ens va immortalitzar de manera ben divertida…

(C) Ferran Martin – @HumorCaganer

 

Publicat dins de Activitats, Associació, Notícies i novetats | Etiquetat com a | Comentaris tancats a Assemblea estiu 2020

Sopar de Nadal 2019 i lliurament del guardó “Caganer de l’any 2019”

Com ja us vam avançar fa unes setmanes, el Sopar de Nadal 2019 es celebrarà el dijous 12 de desembre.

Durant el sopar es lliurarà el guardó Caganer de l’Any 2019 a Quico Sallés, conegut periodista i primer Caganer vivent en rebre el guardó.

El sopar tindrà lloc a l’hotel Yurbban Passage Hotel & Spa (Carrer de Trafalgar, 26, 08003 Barcelona) a 2/4 de 9 del vespre.

Com en l’edició anterior, el restaurant ens fa avançar el cost del sopar. Per aquest motiu, totes les persones interessades en assistir-hi haureu de confirmar fent una transferència bancària de 35€ per convidat en el compte de l’Associació d’Amics del Caganer del Banc de Sabadell IBAN ES39-0081-0053-5700-0187-2788. Teniu temps fins el dia 9 de Desembre.

És molt important que en el concepte de la transferència indiqueu el nom i cognoms de les persones que desitgeu venir al sopar. Agrairem que aquelles persones amb intoleràncies o necessitats alimentàries especials ens les facin saber enviant-nos un correu electrònic a info@amicsdelcaganer.cat, per així poder adaptar adequadament el menú en cada cas.

Esperem la vostra assistència en aquesta trobada tan especial!

Publicat dins de Activitats, Associació, Caganer | Etiquetat com a , , | Comentaris tancats a Sopar de Nadal 2019 i lliurament del guardó “Caganer de l’any 2019”

Assemblea estiu 2019

Per acord de la Junta Directiva es convoca Assemblea General Ordinària de l’Associació, que es celebrarà el Dimecres dia 12 de Juny de 2019, a les 19,30 hores en primera convocatòria i a les 20 hores en segona amb el següent ordre del dia:

  1. Lectura i aprovació, si s’escau, de l’Acta de la reunió anterior.
  2. Estat de comptes.
  3. Lectura de la Memòria d’activitats de l’any 2018
  4. Informe del President.

A continuació de l’anterior assemblea, es convoca Assemblea General Extraordinària, amb l’ordre del dia següent:

  1. Presentació candidatures, votació i nomenament del nou president i la seva junta:
  2. Període Juliol 2019-Juny 2023
  3. Propostes i elecció de “Caganer de l’Any”
  4. Llei de protecció de dades
  5. Precs i qüestions.

Per la present comunicació queda obert el període electoral. Els candidats tindran a la seva disposició la documentació reglamentaria que podran sol·licitar als membres de la junta.

A l’Assamblea es lliuraran els diplomes a aquells socis que encara no en tinguin.

L’assemblea tindrà lloc a la societat gastronòmica Euskalzaleak: Carrer de la Seca, 2, de Barcelona

Acabada l’assemblea hi haurà un sopar, amb un cost de 20 €. Totes les persones interessades en assistir-hi haureu de confirmar fent una transferència bancària de 20 €  per convidat en el compte de l’Associació d’Amics del Caganer del Banc de Sabadell amb IBAN ES39-0081-0053-5700-0187-2788.

Teniu temps fins el dia 3 de Juny. És molt important que en el concepte de la transferència indiqueu el nom i cognoms de les persones que desitgeu venir al sopar. Igualment, es prega confirmar l’assistència via mail a info@amicsdelcaganer.cat

Publicat dins de Activitats, Associació | Etiquetat com a , | Comentaris tancats a Assemblea estiu 2019

Una reedició llargament esperada

TORNA “El Caganer, la figura més popular del pessebre català”

Amb la proximitat de les festes de Nadal ha sortit l’edició actualitzada del llibre “El Caganer. la figura més popular del pessebre català”. Els autors i socis fundadors de la nostra associació Jordi Arruga i Josep Mañà, ampliant i aprofondint en l’estudi de la figura, han actualitzat amb noves dades i aportacions l’edició de l’any 1992. En el tradicional sopar del proper dia 4 de desembre es presentarà l’esmentada obra i podreu adquirir aquesta novetat editorial.

Publicat dins de Notícies i novetats | Etiquetat com a , , | Comentaris tancats a Una reedició llargament esperada

Sopar de Nadal 2018 i lliurament del guardó “Caganer de l’any 2018”

2018-10-19-inktober19-p

Il·lustració de Ferran Martín

Com ja us vam avançar fa uns mesos, el Sopar de Nadal 2018  es celebrarà el dimarts 4 de desembre.

Durant el sopar es lliurarà el guardó “Caganer de l’Any” a Ferran Martín, reconegut  humorista gràfic, caricaturista i il·lustrador.

El sopar tindrà lloc a l’hotel Yurbban Passage Hotel & Spa (Carrer de Trafalgar, 26, 08003 Barcelona) a 2/4 de 9 del vespre.

Com en l’edició anterior, el restaurant ens fa avançar el cost del sopar. Per aquest motiu, totes les persones interessades en assistir-hi haureu de confirmar fent una transferència bancària de 35 €  per convidat en el compte de l’Associació d’Amics del Caganer del Banc de Sabadell amb IBAN ES39-0081-0053-5700-0187-2788.

Teniu temps fins el dia 30 de Novembre. És molt important que en el concepte de la transferència indiqueu el nom i cognoms de les persones que desitgeu venir al sopar.

Agrairem que aquelles persones amb intoleràncies o necessitats alimentàries especials ens les facin saber enviant-nos un correu electrònic a info@amicsdelcaganer.cat, per així poder adaptar adequadament el menú en cada cas.

Esperem la vostra assistència en aquesta trobada tan especial!

Publicat dins de Activitats, Associació, Caganer | Etiquetat com a , , | Comentaris tancats a Sopar de Nadal 2018 i lliurament del guardó “Caganer de l’any 2018”

Xerrada “Humor gràfic, caganers i tifes” a càrrec de Ferran Martín

Seguint amb la tradició dels darrers anys, per anar escalfant motors de cara a Nadal, us convidem a conèixer de ben a prop el 28è Caganer de l’Any,  escollit per majoria a l’Assemblea d’estiu.

caganer colorEn Ferran Martín ens farà una xerrada sobre “”Humor gràfic, caganers i tifes”.

Tot seguit, us indiquem els detalls de la convocatòria :

Dia: Divendres 23 de Novembre 2018
Hora: 19:00h
Lloc: La Llama, C/ Villarroel 34, Barcelona. La Llama és una botiga-llibreria-galeria d’art especialitzada en humor.
Metros: Urgell L1, Universitat L1 / L2, Sant Antoni L2
Durada: 1 hora

L’Associació oferirà un petit refrigeri a tots els assistents després de la xerrada.

Donat que l’aforament està limitat a unes 30 persones, preguem que ens confirmeu per correu electrònic (info@amicsdelcaganer.cat) la vostra assistència.

Us hi esperem!!

Publicat dins de Activitats, Associació, Notícies i novetats | Etiquetat com a , , , , | Comentaris tancats a Xerrada “Humor gràfic, caganers i tifes” a càrrec de Ferran Martín

28è Caganer de l’any

El passat dimarts 10 de Juliol, durant l’Assemblea d’estiu, els socis vam votar el Caganer de l’Any 2018.

Es van presentar tres propostes, les tres complien amb els criteris de selecció, les tres havien donat a conèixer la figura del caganer i les tradicions catalanes en disciplines tan diferents com el teatre de carrer,  la literatura, el periodisme i l’humor gràfic.

Després d’una gran defensa de les candidatures i d’un intens debat entre els assistents, ens plau anunciar-vos que el candidat escollit a Caganer de l’Any 2018 ha estat en Ferran Martín.  ENHORABONA!

ferran_martinEn Ferran té una dilatada trajectòria professional com a dibuixant, il·lustrador, humorista gràfic, caricaturista i guionista d’humor.

Les seves il.lustracions les trobarem en un gran nombre de revistes, diaris, llibres de text i col.leccions editorials.

També ha treballat com guionista d’humor per ràdio i tele i actualment és col.laborador de la revista El Jueves i i.lustrador de la tertúlia de Els Matins de TV3.

Es un dels dibuixants “influencers” amb milers de seguidors en les xarxes socials.  Durant la seva carrera professional ha obtingut el reconeixement amb diferents mencions i premis.

Així doncs, en Ferran Martín s’uneix a la llista dels molt honorables Caganers de l’Any. El guardó serà entregat durant el sopar de Nadal, data i lloc es comunicaran més endavant.

Estigueu atents, en els propers mesos anirem difonent a través de les nostres xarxes els caganers i les tifes del 28è Caganer de l’any. Us encantaran.

Salut, alegria, bon humor i bon estiu per a tots!

Més informació sobre Ferran Martín a:
https://ferranhumor.wordpress.com
https://www.instagram.com/ferranmartin_humor/?hl=es
https://www.facebook.com/ferranhumor
http://www.mundovisual.com/

Publicat dins de Associació, Notícies i novetats | Etiquetat com a , , , , | Comentaris tancats a 28è Caganer de l’any